Beveiliging Computer

Nieuwe veiligheidsvoorwaarden banken

Meer verantwoordelijkheid bij klanten die online bankieren. Vanaf 1 januari 2013 hebben banken de veiligheidsvoorwaarden voor online bankieren aangepast. Naast het gegeven dat je als klant van internetbankieren nooit een pincode of de beveiligingscodes van de e.dentifier mag doorgeven, worden er in de voorwaarden ook eisen gesteld aan de computer die gebruikt word om mee internet bankieren.

Klanten zijn volgens de nieuwe voorwaarden verplicht beveiligingssoftware, inclusief een firewall, op de computer te hebben geïnstalleerd en regelmatig programma’s te updaten. Gratis antivirussoftware waaronder Microsoft Security Essentials, is volgens de banken niet voldoende in het geval van een digitale diefstal om het gestolen geld vergoed te krijgen.

Antivirus bescherming

Controleer uw virusbescherming regelmatig op de werking en voer regelmatig een scan en een update uit. Gebruik altijd een recente versie van uw virusbescherming. Een gratis virusbescherming of de standaard beveiliging van Windows is tegenwoordig niet meer afdoende.

Windows Updates

Naast een goede virusscanner is het tevens zeer belangrijk dat u ervoor zorgt dat de software op uw computer altijd up-to-date is. Ook het installeren van de Windows update is zeer belangrijk.

Moderne Browser

Zorg voor een moderne internet-browser, zoals Google Chrome of “Mozilla Firefox. Gebruikt u nog Windows XP of Vista dan is het dringend aan te raden om over te stappen naar een van deze browsers voor uw veiligheid. Internet Explorer op Windows XP en Vista is teveel verouderd en Chrome en Firefox worden automatisch bijgewerkt. Gebruikt u Windows 7 of Windows 8 dan kunt u de Internet Explorer blijven gebruiken, die is namelijk via Windows update naar de meest recente versie 10 te updaten

Phishing emails

Wanneer u een email krijgt van uw bank, een bedrijf een bekende of zelfs een vriend waar u gevraagd wordt om gegevens of een bepaalde website te bezoeken om uw gegevens bij te werken. Doe dit niet. Vaak is dit een valstrik en is de email gemaakt door oplichters die uit zijn op uw persoonlijke gegevens. Ga altijd naar uw bank of naar een website door zelf het juiste adres handmatig in te tikken in uw internet browser. Geef dus nooit telefonisch, per email zomaar uw gegevens of wachtwoorden af. Ook al lijkt de email echt.

Computerbeveiliging

Zorg dat uw computer beveiliging in orde is en dat deze regelmatig gecontroleerd wordt, wanneer u zelf niet de kennis bezit om uw computer na te kijken of up-to-date te houden, neem dan gerust contact op voor een afspraak. Met minimaal 1x per jaar onderhoud voorkomt u al grote problemen. Bij onze periodieke onderhoudscontracten zit vaak ook een antivirus pakket inbegrepen.

Vinkjes

Tijdens installatie van een programma, lees dan goed wat u installeert en wanneer u een vinkje ziet staan, let op wat u daarmee accepteert. Vaak komt ongewenste software mee met normale software en dat kunt u voorkomen door goed te lezen en het vinkje weg te halen. Zo voorkomt u dat u een ongewenste toolbar of andere spyware installeert of dat uw standaard zoekmachine verandert.

Wachtwoorden

Gebruik moeilijk te raden wachtwoorden en gebruik niet overal hetzelfde wachtwoord voor. Wachtwoorden die kort en gemakkelijk te raden zijn worden tegenwoordig snel gehackt of achterhaalt. Met alle gevolgen van dien. Zoekt u een oplossing om uw wachtwoorden en aanmeldingen veilig te bewaren, neem dan contact op voor een afspraak. Wij kunnen u een gemakkelijke oplossing bieden in de vorm van een digitale kluis, zo kunt u al uw wachtwoorden veilig opbergen en hoeft u nog maar een wachtwoord te onthouden.

 


contact

    DhrMevr