Einde support Windows XP, Vista, 7

Microsoft stopt per 13 januari 2015 met de mainstream ondersteuning van Windows 7. Dat betekent nog lang niet het einde van het OS. Wat dan wel? Op 13 januari 2015 heeft Microsoft de mainstream ondersteuning van Windows 7 beëindigd. Maar geen nood, dit is voorlopig nog geen XPocalypse. U kunt Windows 7 nog vijf jaar lang veilig gebruiken.

Bij Windows XP eindigde april 2014 de uitgebreide ondersteuning, wat veel serieuzer is dan het einde van louter mainstream ondersteuning. Vanaf nu zullen er ook geen service packs meer komen voor Windows 7. Microsoft zal de omgeving niet herontwerpen of nieuwe functies toevoegen. Zonder een speciale uitgebreide overeenkomst zult u geen patches krijgen voor bugs die geen beveiligingsrisico vormen.

Geen nieuwe features

Dat betekent dat bijvoorbeeld een nieuwe technologie als Direct X 12 niet voor Windows 7 zal verschijnen. Daarvoor moet u sowieso in eerste instantie bij Windows 10 zijn. Wanneer u een probleem hebt met een Windows 7-installatie, kunt u met het aflopen van deze ondersteuning ook niet meer gratis contact opnemen met Microsoft.

Maar wanneer u Windows 7 prettig vindt, heeft u waarschijnlijk geen nieuwe service packs nodig en zeker geen opnieuw ontworpen gebruikersinterface. Zolang Microsoft kwetsbaarheden aanpakt die een beveiligingsrisico vormen blijft Windows 7 een veilig besturingssysteem. Het systeem blijft meedraaien met Patch Tuesday en Hotfixes voor kritieke problemen worden ook gewoon beschikbaar gesteld voor Windows 7.

Windows 7 blijft veilig

Kortom, Microsoft is niet van plan om te stoppen met het repareren van beveiligingsproblemen in Windows 7 totdat de uitgebreide ondersteuning eindigt. Dat gebeurt op 14 januari 2020 – vijf jaar en één dag na het einde van de mainstream ondersteuning. Sterker nog, er zullen in de winkel in de nabije toekomst nog gewoon systemen worden verkocht met Windows 7.

Als dat u niet geruststelt, denk dan eens hieraan: De mainstream ondersteuning van XP eindigde in april 2009. Dit zorgde voor geen enkel probleem. Miljoenen mensen bleven XP nog vijf jaar lang gebruiken zonder en dat zal met Windows 7 niet anders zijn. De mainstream ondersteuning van Vista eindigde op 10 april 2012. De uitgebreide ondersteuning zal eindigen op 11 april 2017, dus u kunt Vista nog meer dan tweeënhalf jaar blijven gebruiken.

PC-Hulp Hoorn inschakelen voor hulp nodig bij het installeren of upgraden naar Windows 7/8/10 kan op twee manieren:

  • U kunt het directe nummer 0229 820 300 bellen; op werkdagen van 08.30 tot 17.30
  • U kunt het reparatie-aanvraagformulier op deze website invullen. Wij nemen dan contact op met u.

Contact

    DhrMevr