Virus Spyware Verwijderen

PC-Hulp Hoorn heeft ruim 25 jaar ervaring met het controleren op en het verwijderen van virussen, spyware, trojans, rootkits en ransomware besmettingen. Indien u het vermoeden heeft dat uw computer of laptop een virus of spyware heeft, dan kunt u met uw computer bij ons langskomen. Wij scannen de computer dan grondig en verwijderen alle virussen besmettingen voor u.

Hoe herkent u een virus? Een virus zit verborgen op uw harde schijf en is alleen door goede up-to-date antivirus software te herkennen en te verwijderen. Een virus vertoont veelal wel symptomen. Wordt uw computer of notebook steeds langzamer? Bent u gegevens kwijt? Gebeuren er af en toe vreemde dingen, zoals bepaalde programma’s of bestanden die opeens niet meer werken, of mensen die e-mail van u krijgen terwijl u niets heeft verstuurd? Dan is er een grote kans dat uw computer een virus heeft opgelopen.

Virusverwijdering

Indien u geen virusscanner of een (gratis) virusscanner op uw computer geïnstalleerd staan dan u loopt tegenwoordig steeds meer risico een vervelend virus op te lopen. Vaak genoeg hebben PC/laptop gebruikers met Windows of Mac OS klachten over een traag apparaat; dit komt meestal voor als uw apparaat besmet is met een virus of besmet is met spyware. In zo een geval wordt uw PC zonder dat u het weet op de achtergrond gebruikt om andere processen uit te voeren. Hierdoor voelt de computer trager aan wanneer u de programma’s gebruikt die u werkelijk wilt gebruiken.

Professionele virusscanner

Wij hebben verschillende professionele tools om uw computer te scannen om in eerste instantie te bepalen welke virussen er aanwezig zijn. Vervolgens zullen wij een gerichte opschoonactie doen voor de aanwezige virussen. Daarna voeren wij nog enkele uitgebreide virus en malware scans uit om er zeker van te zijn dat uw computer weer helemaal schoon is. Tot slot werken wij uw Windows software en uw aanwezige virusscanner helemaal bij. Als er geen goede virusscanner aanwezig is dan kunnen wij een nieuwe virusscanner voor u installeren.

VIRUS Besmetting

Een virus is er op gericht om schade aan uw programma’s en bestanden toe te brengen. Het aantal virussen is de laatste jaren enorm gestegen. Dit in combinatie met het groeiende sociale internet en email verkeer, vergroot dit aanzienlijk de kans dat ook u slachtoffer wordt, of bent geworden van één of meerdere virussen. Vaak heeft u dit niet tijdig in de gaten met alle risico’s van dien voor uw programma’s en kostbare gegevens die op uw computer, laptop, externe harde schijf of netwerk staan.

SPYWARE Besmetting

Spyware is er op gericht om persoonlijke gegevens van u te verkrijgen, variërend van uw internetgedrag tot uw werkelijk persoonlijke gegevens als wachtwoorden. Net als bij het oplopen van een computer virus is door de combinatie van het groeiende sociale internet en email verkeer de kans dat u het slachtoffer wordt van spyware de laatste jaren aanzienlijk vergroot.

Spyware is een variant op een virus waarbij er op uw computer kleine programmaatjes op de achtergrond actief zijn, die bepaalde data of handelingen ongemerkt van u registreert en voor makers van deze spywareprogrammaatjes zichtbaar maakt. Er zijn vele verschillende soorten spyware, de meeste zijn relatief onschuldig, maar ze maken wel uw computer langzaam en u loopt het risico dat uw vertrouwelijke gegevens in handen komen van anderen. Daarnaast kunnen de makers van spyware zich er op richten om u veel ongewenste reclame mail te sturen.

Verwijderen & OPLOSSINGEN

Het kan soms voorkomen dat een virus een programma of bestand dusdanig heeft beschadigd dat het niet meer te repareren is, een herinstallatie van het originele programma is dan noodzakelijk. In principe kunnen wij uw bestanden (uw data) altijd weer herstellen. Wij helpen u graag uw computer weer helemaal virus vrij te maken en eventueel een antivirus programma te selecteren en te installeren dat oude en nieuwe virussen geen kans meer geeft.

ALS WIJ HET NIET KUNNEN REPAREREN, VERGEET HET DAN MAAR!

 


contact

    DhrMevr