Windows 11 Installeren

PC-Hulp Hoorn heeft ruim 25 jaar ervaring met de installatie, configuratie en het herstellen van alle verschillende soorten en versies van het Windows besturingssysteem. Wij gaan terug tot Windows 3 en DOS en hebben alle opvolgende Windows versies ondersteunt en geïnstalleerd en zijn dus volledig op de hoogte van de vereisten van een goed werkende Windows omgeving, zowel softwarematig als hardwarematig.

Dingen die u moet weten voor u Windows 11 installeert

Het installeren van Windows 11  is een mooie kans om uw oude pc een opfrisser te geven. Maar er zijn wel een aantal zaken om op te letten, variërend van de geschiktheid van uw systeem tot de privacy-implicaties. Het downloaden van en upgraden naar Windows 11 heeft tot nog toe niet tot grote problemen geleid, althans niet tot problemen die tot grote koppen op websites hebben geleid. Daarbij kan een rol spelen dat de Windows Insiders eerst aan de beurt waren; die hadden als testers eerder al ervaring met proefversies van Windows 11. Er zijn in ieder geval een aantal zaken waar u op moet letten, wanneer u Windows 11 download en installeert.

Windows 11 installeren

In principe draait Windows 11 op alle systemen die Windows 8/10 aankunnen, met een 1 GHz-processor en 1 gigabyte geheugen, 24 gigabyte ruimte op de schijf, een scherm van 1024 bij 600 pixels. Maar er kunnen problemen zijn met bepaalde applicaties of device drivers op uw systeem. Het is daarom noodzakelijk om uw pc te laten checken om problemen na de installatie te voorkomen waardoor de computer niet meer goed werkt.

Schone installatie Windows 11

Bij een schone installatie krijg u een optimaal werkende pc. Windows 11 biedt twee opties: het kan via het Instellingen-menu, via het Update & Beveiliging. Het kan ook gedaan worden via het aanmaken van een ISO-bestand, waarmee u Windows 11 kunt starten vanaf een DVD-schijf of USB-stick. In dit geval is het wel nodig om eerst uw pc te upgraden, zodat uw productactiveringssleutel van Windows 8 of 10 gekoppeld wordt aan uw kopie van Windows 11. Nadeel van eens schone installatie is natuurlijk dat het meer werk oplevert. Instellingen, bestanden en software van derden worden gewist. Zoek dus eerst uit hoe u die software weer kunt installeren, en kijk na of u alle benodigde informatie en activeringssleutels nog hebt. En maak back-ups van bestanden die u niet kwijt wilt raken. U loopt ook het risico dat door de pc-leverancier geïnstalleerde handigheidjes, zoals een DVD-brander, verdwijnen. Als u geen installatiedisk hebt gekregen bij uw pc en aan dergelijke hulpmiddelen gehecht bent, moet u natuurlijk uitzoeken of u ze terug kan kunt krijgen. Houd er ook rekening mee dat Edge bij een schone installatie uw standaard browser wordt, en dat Microsoft het lastiger heeft gemaakt om een andere browser tot standaard te maken.

Windows 11 en incompatibele antivirussoftware

Als de antivirussoftware op uw pc Windows 11 nog niet ondersteunt, wordt deze bij de upgrade automatisch verwijderd. Microsoft installeert dan ter vervanging Microsoft Defender, niet de meest krachtige en beste antivirusoplossing op de markt.

Uw privégegevens blijven niet alleen op uw PC

Windows 11 brengt enkele veranderingen in de omgang met uw data waar u rekening mee moet houden. Zo worden gegevens automatisch gesynchroniseerd met de cloudopslag als u inlogt met een Microsoft-account, en genereert Windows 11 automatisch een unieke identificatiecode voor advertentiedoeleinden. Die kun u overigens wel uitschakelen via het Instellingen-menu, maar standaard staan ze aan. Wanneer u gebruik maakt van de optie de bestanden op uw apparaat te versleutelen, slaat Microsoft automatisch de sleutel op op zijn cloud opslagdienst OneDrive. Daarbij moet u zich realiseren dat Microsoft zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van het beschermen van die data wat losjes definieert in de nieuwe voorwaarden bij zijn diensten.

PC-Hulp Hoorn inschakelen voor het installeren of upgraden naar Windows 11 kan op twee manieren:


Contact

    DhrMevr