Linux

linux systeem,linux ondersteuning,linux upgraden,linux herstellen,linux-mint,ubuntu,debian,centos,linux systemen,linux programma's,linux software,linux

PC-Hulp Hoorn heeft ruim 20 jaar ervaring met allerlei verschillende Linux systemen en kan deze overzetting volledig voor u realiseren met behoud van uw bestanden en email.

Voor mensen met een wat oudere pc of laptop welke niet meer een upgrade naar de modernste versies van Windows of MacOS kunnen maken is er goed nieuws. U kunt veel geld besparen door een overstap te maken naar het Linux besturingssysteem, een modern veelzijdig systeem dat zowel op een laptop als op een desktop computer kan worden geïnstalleerd.

Windows systeem of MacOS verlopen

linux systeem,linux ondersteuning,linux upgraden,linux herstellen,linux-mint,ubuntu,debian,centos,linux systemen,linux programma's,linux software,linuxU heeft het vast wel gehoord of gelezen dat Windows 7 ermee gestopt is in januari 2020. Dit houdt in dat er geen ondersteuning meer is en dus ook geen veiligheidsupdates meer komen. Dit geldt ook voor Windows Vista en XP en oudere MacOS systemen. Ook krijgen veel mensen nu te maken met het feit dat zij hun Windows 8 en 10 computers niet meer kunnen updaten naar Windows 11 omdat deze niet worden ondersteunt.

Dit geldt ook mensen met Apple computers uit de periode 2008 t/m 2015, Apple biedt geen ondersteuning meer voor deze computers. Het bizarre feit is dat veel van deze computers prima hardware aan boord hebben en nog vele jaren mee kunnen. Zonde dus om deze computer en laptops weg te doen, met een overstap naar Linux bespaart u dus heel veel geld.

Veilig internet (bankieren)

Windows is het favoriete doelwit van de makers van malware. De kans dat louche personen meekijken terwijl u via internet uw bankzaken regelt of uw creditkaartgegevens intikt, is daarom verre van denkbeeldig. De oplossing? Bankieren via Linux!

linux systeem,linux ondersteuning,linux upgraden,linux herstellen,linux-mint,ubuntu,debian,centos,linux systemen,linux programma's,linux software,linuxBankiers zagen het als het ei van Columbus: internetbankieren. Voortaan zouden hun klanten hun transacties zelf inkloppen en realtime inzicht hebben in hun bankrekening. Maar inmiddels zijn ook de nadelen duidelijk. Zo zijn criminelen via internet systematisch op zoek naar pc’s waarvan de digitale achterdeur niet goed is afgesloten. Verder staan er op tal van sites spionagecode en andere malware te wachten tot een pc met verouderde software of zonder virusscanner een bezoek brengt. Vervolgens springt de malware over naar uw systeem en loopt u tal van risico’s. Digitale inbraakpreventie is dus een must. Een redelijk onbekende optie daarbij is om niet in Windows maar in Linux te bankieren via internet.

Linux programma’s en software

linux systeem,linux ondersteuning,linux upgraden,linux herstellen,linux-mint,ubuntu,debian,centos,linux systemen,linux programma's,linux software,linuxWat veel mensen verder niet weten is dat u gewoon kunt blijven werken zoals u dit eerder deed met Windows of MacOS. De meeste software voor Linux is gratis en bevat eigenlijk alles wat u nodig heeft om normaal te kunnen werken met uw computer. U kunt bijvoorbeeld gratis werken met Office Online, die wordt geleverd met beperkte versies van Word, Excel en PowerPoint op Linux. Teams draait gewoon op Linux, Skype is al lang beschikbaar op Linux en Microsoft exporteert zijn nieuwe Edge-webbrowser naar Linux. De volledige Office 365-suite komt binnenkort ook Linux maar er zijn ook volledige gratis Office pakketten beschikbaar zoals OpenOffice en Libre Office. Printen werkt ook gewoon en de meeste grote merken bieden ondersteuning voor Linux.

Voor al uw andere behoeften op het gebied van desktopsoftware is er meestal een gratis, open-source programma dat net zo goed kan werken. Gimp, bijvoorbeeld in plaats van Photoshop. Of Thunderbird voor e-mail in plaats van Outlook. U kunt veel bestaande Windows-programma’s ook op Linux draaien met wine. Ook kunt u gewoon Netflix films kijken en op internet websites bekijken via Firefox, Chrome, Opera etc. Spotify werkt ook gewoon op Linux dus ook muziek afspelen is geen enkel probleem.

Linux systeem – snel en veilig

linux systeem,linux ondersteuning,linux upgraden,linux herstellen,linux-mint,ubuntu,debian,centos,linux systemen,linux programma's,linux software,linuxDoor een moderne Linux-distributie op de juiste manier te installeren, krijgt u niet alleen een computer die weer soepel werkt, maar wordt u ook beschermd tegen kwetsbaarheden of beveiligingsfouten in verouderde versies van Windows vanwege gebrek aan ondersteuning. Een ander sterk punt van Linux is dat u weinig tot geen last heeft van virussen en spyware. Het Linux systeem is verreweg het meest veilige besturingssysteem wat beschikbaar is. Helaas maakt onbekend vaak onbemind en dat is ook de reden dat veel mensen niet op de hoogte zijn van dit feit.

Wij kunnen voor u kijken welke Linux versie het meest geschikt is voor uw computer of laptop en dit voor u installeren en configureren. U loopt dan de deur uit met een optimaal ingestelde computer die weer net zo snel werkt als toen u deze nieuw kocht.

Linux systeem – Wat zijn uw opties?

U koopt een nieuwe computer met een nieuw reeds geïnstalleerd Windows 10/11 systeem of Apple computer met MacOS en brengt de oude Windows / Apple machine naar de milieustraat. Deze optie kost u vele honderden euro’s en u moet alles weer opnieuw instellen.

Het is echter al mogelijk om vanaf 85 euro van uw vertrouwde computer een als nieuw werkende computer en/of laptop te maken. U bespaart dus honderden euro’s met deze omzetting naar Linux. Wij kunnen ook uw email, documenten en bestanden overzetten voor u, de kosten daarvan hangen af van de hoeveelheid data er overgezet moet worden. Het grote voordeel is ook dat deze overstap eenmalig is, u zit niet met jaarlijkse en terugkeren licentie kosten en ook wordt er van buitenaf niet bepaald dat u een nieuwe computer moet kopen. U bent weer baas over uw eigen portemonnee.
linux systeem,linux ondersteuning,linux upgraden,linux herstellen,linux-mint,ubuntu,debian,centos,linux systemen,linux programma's,linux software,linux

Nieuwsgierig naar Linux?

Bent u na het lezen van bovenstaande informatie nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag met de overstap. PC-Hulp Hoorn heeft ruim 20 jaar ervaring met verschillende Linux systemen en kan deze overzetting volledig voor u realiseren.


contact

    DhrMevr