Waterschade Laptop

Laptop waterschade reparatie

Helaas is waterschade aan een laptop/notebook een veel voorkomend probleem. Wekelijks komen er mensen binnenlopen met wijnschade, bierschade, waterschade en uiteraard koffie- en theeschade aan een laptop. PC-Hulp Hoorn is het juiste adres voor een laptop waterschade reparatie. Naast het repareren van eventuele waterschade geven wij u graag een tip voor het moment dat u water, koffie of iets dergelijks over uw laptop heeft laten vallen:

Vloeistof gemorst? Let op!

Schakel uw laptop met waterschade altijd direct uit en plaats hem op zijn kop, zodat het vocht eruit kan lopen. Deze simpele handeling kan veel onnodige schade doen voorkomen. Schakel de laptop ook niet meer in, de waterschade aan uw laptop kan namelijk kortsluiting op het moederbord veroorzaken wanneer u het apparaat direct weer inschakelt. Daarnaast is het belangrijk dat het interne moederbord zo snel mogelijk wordt schoongemaakt. De achtergebleven vochtresten zullen na verloop van tijd gaan oxideren en dit zal ernstige interne schade aan het moederbord aanrichten indien u geen directe actie onderneemt.

Raakt mijn data verloren bij waterschade?

Dat is eenvoudiger te beantwoorden. In 85% van de gevallen is er met uw data helemaal niets aan de hand, mits u tijdig stappen onderneemt. De kans dat de interne SSD of HDD door (vloeistof) waterschade defect gaat is klein. Mocht de laptop echt kortsluiting gemaakt hebben kunnen we na demontage van de laptop in de meeste gevallen de data nog extern uitlezen en overzetten. In de regel hanteren wij de stelling dat bij aanleveren van de laptop binnen 1 dag de kans op herstel en recovery 95% is. Na 1 dag 85%, na 2 dagen 75% etc. Wacht u langer dan 10 dagen met aanleveren voor reparatie dan zijn de kansen op herstel een stuk kleiner.

Wat zijn de kosten bij waterschade?

Dat weten we helaas nooit van tevoren. Zoals wij hierboven al aangeven ligt dit vaak helemaal aan u zelf en hoe snel u actie onderneemt met de schade. In het gunstigste geval is alleen het keyboard defect. Heeft u echt pech dan is via het keyboard ook de accu nat geworden en zal zowel het keyboard als de accu vervangen dienen te worden. Indien de schade te groot is kan ook het moederbord beschadigd zijn.

Wacht u te lang met actie ondernemen of is de laptop aangezet met de vloeistof nog aanwezig, dan is de schade vaak aanzienlijk groter. Maar ook dan is het in de meeste gevallen te repareren. Ook wanneer je laptop zo te zien alleen aan de buitenkant nat is geworden, maar nog steeds werkt raden wij je aan met je laptop langs te komen. Het is namelijk zo dat water, wat eenmaal in de laptop is gegaan na verloop van tijd gaat roesten en oxideren. Dit zal ervoor zorgen dat de laptop intern ernstige schade oploopt.

Probeer dus altijd zo snel mogelijk actie te ondernemen. In de meeste gevallen kunnen wij uw laptop met waterschade op korte termijn repareren. Neem vrijblijvend contact met ons op voor het inplannen van een afspraak. Voor deze reparatie berekenen wij altijd € 85,- euro onderzoekkosten. Deze kosten komen tot stand aangezien wij eerst uw laptop moeten demonteren en reinigen willen we de schade verder kunnen onderzoeken. De onderzoekskosten worden altijd vooraf betaald per pin of contant.

Mocht het nodig zijn dan krijgt u van ons ook een schaderapport voor de verzekering zodat u de onkosten kunt declareren. Indien blijkt na onderzoek dat de reparatiekosten duurder worden dan 100 euro dan nemen wij altijd vooraf contact met u op.

Waarom kiest u voor PC-Hulp Hoorn?

Wij hebben ruim 25 jaar ervaring met het repareren van computers en laptops en streven er altijd naar de reparatie van uw laptop of computer op werkdagen altijd binnen 24-48 uur af te ronden.

  • Reparatie binnen 24-48 uur
  • Altijd 1 jaar garantie op nieuwe hardware
  • Altijd 14 dagen garantie op onze werkzaamheden
  • Ervaren technici op het gebied van hardware en software
  • Brede kennis van Windows, Apple en Linux systemen
  • Beste prijs kwaliteit verhouding
  • Altijd een eerlijk en persoonlijk advies

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie interesse hebben in onze computerservice dan kunt u via ons aanvraagformulier direct een afspraak maken.

ALS WIJ HET NIET KUNNEN REPAREREN, VERGEET HET DAN MAAR!

 


Contact

U kunt hieronder ook een bericht achter laten dan nemen wij op werkdagen in de regel binnen 4 uur contact met u op.

Voor een prijsindicatie vooraf dient u langs te komen met het desbetreffende apparaat. Wij geven per email geen prijsindicatie zonder onderzoek, dit om eventuele onvoorziene teleurstellingen te voorkomen.

    DhrMevr