Windows Upgraden

Microsoft is gestopt met het bijwerken van Windows XP, Vista, 7 en 8, daarmee wordt uw besturingssysteem onveilig. Wat te doen wanneer u nog een verouderd Windows systeem hebt? Een lek of kwetsbaarheid in het niet ondersteunde Windows systeem kan misbruikt worden om kwaadaardige programma’s op uw laptop of computer te installeren. Dat kan vrij eenvoudig gaan door een besmetting via een email, een video-afspeelprogramma, of zelfs een reclame banner in een ‘normale’ website.De kans bestaat ook dat kwaadwillende partijen vervolgens persoonlijke gegevens proberen te onderscheppen en uw bankrekening proberen te plunderen. Ook kan je besmette pc onderdeel worden van een botnet; een groep computers die misbruikt wordt voor het aanvallen van websites of het versturen van spam. Het ligt dan ook in de lijn der verwachting dat veelgebruikte privacygevoelige webdiensten (zoals telebankieren, overheidsdiensten e.d.) uit veiligheidsoverwegingen ontoegankelijk zullen worden voor verouderde Windows systemen.

Door Windows 10 of 11 op een snellere SSD-schijf te installeren en RAM-geheugen bij te plaatsen kan een aanzienlijke snelheidswinst worden behaald. Veel computers en laptops die prima met Windows 7 hebben gewerkt kunnen nog gemakkelijk een upgrade naar Windows 10 of 11 aan. Computers met Windows XP of ouder zijn teveel verouderd en hierdoor niet meer geschik

Verouderd Windows systeem?

Indien u nog steeds werkt met een verouderd Windows systeem en veilig wilt blijven internetten (en wie wil dat niet) zult u naar Windows 10 of 11 moeten overstappen.

Alternatieven verouderd Windows systeem

In de overstap naar een ander besturingssysteem zijn er drie mogelijkheden:

Optie 1: Een nieuwe computer kopen:

Wij kunnen een nieuwe computer of laptop leveren met Windows 10 of 11 en uw bestanden en email overzetten. Het voordeel van een nieuwe computer is dat u een jaar garantie hebt en met nieuwe hardware werkt. In veel gevallen kunt u uw oude laptop bij ons inruilen en kunnen wij hier ook nog wat voor geven.

Optie 2: Verouderde Windows Upgraden

Wij kunnen uw verouderde Windows systeem op uw computer of laptop vervangen (upgraden) door een nieuwe versie van Windows 10 of 11. In dat geval bent u vaak maar een fractie van de kosten kwijt tov een nieuwe computer. En u behoud uw eigen vertrouwde apparaat.

Optie 3: Windows vervangen door Linux

Wij kunnen uw verouderde Windows systeem op uw computer of laptop vervangen door een nieuwe versie van het Linux besturingssyteem. In dat geval bent u vaak maar een fractie van de kosten kwijt tov een nieuwe computer. En u behoud uw eigen vertrouwde apparaat.

Wij streven er altijd naar om een reparatie binnen 24-48 uur af te ronden, u zit dus niet wekenlang zonder uw  laptop of computer.

Mocht u na het lezen van bovenstaande informatie interesse hebben in onze computerservice dan kunt u via ons aanvraagformulier direct een afspraak maken.

ALS WIJ HET NIET KUNNEN REPAREREN, VERGEET HET DAN MAAR!

 


Contact

U kunt hieronder ook een bericht achter laten dan nemen wij op werkdagen in de regel binnen 4 uur contact met u op.

Voor een prijsindicatie vooraf dient u langs te komen met het desbetreffende apparaat. Wij geven per email geen prijsindicatie zonder onderzoek, dit om eventuele onvoorziene teleurstellingen te voorkomen.

    DhrMevr